
השימוש בקטטרים פותר לא מעט אי נוחות ולעיתים אף מצבים מסכני חיים כאשר קיימת סכנה להצטברות שתן. עם זאת, שימוש בקטטר קבוע, לעיתים, יכול לגרום לזיהומים חוזרים בדרכי השתן.
מקור דלקות בדרכי השתן בעת שימוש בקטטר נובע מהצטברות חיידקים בתוך צינורית הקטטר ומשם- לתוך הגוף. להלן מספר טיפים למניעת זיהומים בדרכי השתן בעת שימוש בקטטר.
-
שמירה קפדנית על היגיינה.
הצעד הפשוט ביותר למניעת דלקת בדרכי השתן בעת שימוש בקטטר הוא רחיצת ידיים בתדירות גבוהה, רצוי בחומר אנטי- בקטריאלי. הידיים שלנו נוגעים בחיידקים במשך היום ובעוד שמערכת החיסונית של הגוף מצויידת להתמודד עם חיידקים, במקרה של קטטר- האיזור פגיע יותר. לכן, רחצו ידיים בתדירות גבוהה ובייחוד לאחר נגיעה במשטחים ציבוריים, מזון וכמובן, לפני ואחרי שימוש בשירותים.
-
ריקון תדיר של השקית.
השקית נועדה לאיסוף השתן במהלך היום. עם זאת, חשוב מאוד לרוקן אותה באופן עקבי ולא לחכות למילויה. ידוע שהשתן הוא סטרילי, כלומר, כאשר הוא יוצא מהגוף הוא נקי מחיידקים. עם זאת, החלבונים שבתוך השתן מהווים מזון נחשק לסוגים שונים של חיידקים ולכן, השארת השתן בשקית עלולה להביא להתרבות החיידקים הללו. יש לרוקן את השקית לפחות אחת לשמונה שעות או מיד עם מילויה. חשוב למקם את השקית בגובה הנמוך משלפוחית השתן כדי למנוע פלישה של השתן (הלא נקי) חזרה.
-
יש לנקות את הקטטר באופן אקטיבי.
אנחנו ממליצים על אמצעים אקטיביים למניעת הצטברות חיידקים בצינוריות הקטטר. אמצעי מומלץ לכך הוא מכשיר היורושילד. המכשיר עושה שימוש בגלים קול (אולטרסאונד) כדי לשבש ולרסק את הצטברות החיידקים בתוך צינורית הקטטר ומעודד זרימתם לתוך השקית (במקום הישארות בתוך הצינורית הקרובה לגוף). אנרגיית הקול (אולטרסאונד) היא אנרגיה בטוחה, לא מייננת שכאשר מופעלת על הקטטר, מפחיתה באופן דרמטי את הצורך בשימוש באנטיביוטיקה. ומאידך, במקרים בהם שימוש באנטיביוטיקה הוא בלתי נמנע- האולטרסאונד מסייע לקבלת תוצאות מהירות יותר וייסודיות יותר. בקיצור, היורושילד עשוי להיות עבורכם המפתח למניעת זיהומים בדרכי השתן.
השימוש ביורושילד אינו פולשני ומאוד פשוט.
מאחלים לכם בריאות טובה
וזמינים עבורכם לכל שאלה