תרופות הן ממש לא גלולת פלא! במה אפשר להשתמש במקום?

פגיעה בכבד עקב נטילת תרופות גורמת ל-10% מהמקרים של דלקת כבד במבוגרים. במבוגרים בני 50 ומעלה עולה שיעור הפגיעה מסיבה זו ל-40%. דלקת כבד הנגרמת כתוצאה משימוש בתרופות היא הסיבה הנפוצה ביותר לאי ספיקת כבד חריפה בארצות הברית."

את הנתון הזה מסר פרופ' רן טור כספא בכתבה שהתפרסמה ב"הארץ". ולצערינו, הנתונים הללו לא ממש מפתיעים.

תופעות הלוואי השונות מהתרופות הן תופעה נפוצה, במיוחד כאשר מדובר בצריכה ממושכת של תרופות במצבים של התמודדות כרונית עם מחלה או כאב.

ועם זאת, מה אפשר לעשות כאשר קיימת מחלה כרונית, מצב של בעיה מתמשכת או כאבים כרוניים? איך אפשר לשמור על תפקוד ולהתגבר על הבעיה, גם ללא תרופות או לפחות ללא הגדלת מינונן?

התשובה היא: טכנולוגיה.

הטכנולוגיה היא העתיד. אנחנו עדים לכך בכל תחומי החיים שלנו. איך אפשר בכלל לדמיין את החיים שלנו היום בלי הווייז, הטלפון או מכונת הכביסה?

האם בצעירותינו היינו חושבים שכל הנוחות שיש לנו היום אפשרית בכלל?

שכבר לא צריך ללכת לבנק כי אפשר להיכנס לאפליקציה; ולא צריך ללכת לדואר כדי לשלוח מכתבים כי כל מכתב שתרצו אפשר לשלוח באימייל; או שנוכל להגיע לכל מקום בעולם בכמה שעות טיסה בלבד.

גם בעולם הרפואה קיימת התפתחות טכנולוגית מואצת. והיום, פתרונות רפואיים שפעם היו נגישים רק במכשירים ענקיים במכוני פיזיותרפיה- יכולים להיות זמינים לכל אחד בביתו.

כבר בשנות ה-50 וה-60 התגלו במדע התכונות הרפואיות של קרני אולטרסאונד, קרני לייזר, רטטים חשמליים, ביופידבק ועוד. ובמשך שנים ארוכות האתגר שעמד בפני המדענים היה אופן היישום של טכנולוגיות אלה. גם על האתגר הזה התגברו בהצלחה.

 כיום מוצעים לכולנו מכשירים רפואיים ביתיים שמבוססים על אותן טכנולוגיות שהוזכרו קודם. מכיוון שמדובר באמצעים חדשים יחסית (מספר עשורים), הם נבחנו בהקפדה יתרה במשך שנים,  עברו בדיקות ומחקרים לבחינת הבטיחות והיעילות שלהם ובעשור האחרון מאות אלפי משתמשים בעולם אימצו אותם כאמצעי "ברירת מחדל" לבעיה שלהם.

מכשירים אלה משמשים להקלה ושיכוך כאבים; ריפוי דלקות במערכת השלד-שריר; הפחתת לחץ דם, הקלה על חרדה; חיזוק רצפת האגן; טיפול בהשלכות סכרת; חיזוק שרירים; החלקת עור הפנים ועוד.

האם כל המכשירים שקיימים היום בשוק יעילים באותה מידה?

האמת, אתם כבר יודעים את התשובה לשאלה זו. אם הייתם צריכים לקנות טלוויזיה, מה הייתם מעדיפים- טלוויזיה של סוני או טלוויזיה של חיקוי סיני? כמובן, שהייתם מעדיפים סוני. הייתם בוחרים בסוני כי אם פעם הייתה לכם טלוויזיה של סוני, אתם יודעים שאיכות הצפייה- מדהימה והיא גם פשוט לא מתקלקלת.

אותו הדבר נכון גם למכשירים הרפואיים הביתיים. לפני שמשקיעים בפתרון כזה- כדאי מאוד להתעניין לגבי היצרן ולודא שהמוצר הוא באיכות גבוהה ושרוב הסכום המשולם על ידכם הולך ליצרן (לרוב עדות למוצר איכותי) ולא למסעות פרסום יקרים (שמתאפשרים רק כשהמוצר עצמו נרכש בזול).

 

מה הלאה? מה צופן העתיד?

מי שמתמצא בעולם הרפואי-טכנולוגי אופטימי מאוד לגבי העתיד. הטכנולוגיות שנמצאות כיום בפיתוח יאפשרו דיאגנוזה מדויקת יותר והתאמת טיפול מיטבי הרבה יותר ממה שזמין כיום.

עולם הרפואה האישית הולך לכיוון של איסוף מידע טיפולי ממיליוני משתמשים בעולם, ניתוחו והצעת תחזיות והתאמות מדויקות לכל אחד לפי מצבו וזו סיבה טובה מאוד לאופטימיות.

 

 

x
סייען נגישות
הגדלת גופן
הקטנת גופן
גופן קריא
גווני אפור
גווני מונוכרום
איפוס צבעים
הקטנת תצוגה
הגדלת תצוגה
איפוס תצוגה

אתר מונגש

אנו רואים חשיבות עליונה בהנגשת אתר האינטרנט שלנו לאנשים עם מוגבלויות, וכך לאפשר לכלל האוכלוסיה להשתמש באתרנו בקלות ובנוחות. באתר זה בוצעו מגוון פעולות להנגשת האתר, הכוללות בין השאר התקנת רכיב נגישות ייעודי.

סייגי נגישות

למרות מאמצנו להנגיש את כלל הדפים באתר באופן מלא, יתכן ויתגלו חלקים באתר שאינם נגישים. במידה ואינם מסוגלים לגלוש באתר באופן אופטימלי, אנה צרו איתנו קשר

רכיב נגישות

באתר זה הותקן רכיב נגישות מתקדם, מבית all internet - בניית אתרים.רכיב זה מסייע בהנגשת האתר עבור אנשים בעלי מוגבלויות.