10 הרגלים לשיפור הראיה בעזרת החיבור לטבע גוף האדם

גוף האדם הותאם במשך אלפי שנות אבולוציה לשרוד בתנאי טבע. בטבע- העיניים, כמו שאר איברי ומערכות הגוף מופעלים באופן הטבעי והנכון ביותר. אך רובינו, באורח החיים המודרני שלנו, רחוקים מאוד מהטבע ולכן, חשוב לפתח הרגלים נכונים לעיניים שישפרו את הראייה ויפחיתו את השחיקה מהאיבר הכל כך חשוב הזה.

מה זה בכלל הרגלי ראיה?

הרגלי ראייה הן פעולות ראיה נכונות שאפשר לעשות בכל זמן נתון עם העיניים. אפילו בזמן שימוש במחשב. מי שיתרגל את הרגלי הראיה במשך מספר שבועות, יגלה שלא נדרש יותר מאמץ לביצוע ההרגלים מכיוון שהם מבוצעים אוטומטית, ממש כמו שזוכרים את הקוד ברכב או כמו שמכירים את הדרך הביתה.

הרגלי הראיה שנזכיר פה במאמר יעזרו לא רק עם שיפור הראיה עצמה, אלא גם עם לחץ בעיניים, עייפות, עקצוצים,  כאבים, צורך לכווץ את העיניים,  טשטוש, טיקים, יובש ועוד.

10 הרגלים לשיפור הראיה מתחלקים ל-3 קבוצות: הפעלת עיניים, מנוחה אקטיבית ומנוחה פסיבית.

הרגלים של הפעלת עיניים

  1. הרגלים להפעלת העיניים ממש דומים לפעילות ספורטיבית. בספורט- ברגע שמזרימים דם לגוף, יש שיפור של התחושה. כמו שהגוף צריך להתעורר, ככה צריך לעורר גם את העיניים. בשגרה לא זורם מספיק דם לעיניים והעיניים שואבות בכוח דם מהגוף. במצב כזה העיניים נראות אדומות ועייפות. את הזרמת הדם לעיניים עושים באמצעות טפיחות קלות על העצמות מסביב לעיניים ולאחר מכן באמצעות עיסוי של ערובות העיניים (בלי לגעת בעיניים עצמן).
  2. הסתגלות לאור היום/לשמש.
    רוב הזמן אנחנו נמצאים באורות מלאכותיים. האורות הללו מזיקים לעיניים מכיוון שהעין בנויה לאור שמש ולא לאור מלאכותי. כאשר העין נחשפת לאור השמש האישון מתכוון. האישון הוא שריר. באור מלאכותי האישון לא מתכוון כמעט ולכן כשלא מפעילים מספיק את האישון- הוא מתנוון.
    ההרגל המומץ: לפתוח חלון במקום מנורה, אם אפשר, ולהיות בשמש לפחות 30-60 דקות ביום.
  3. תנועת גלגל העין. מי שמרכיב משקפיים- המשקפיים מגבילים את טווח תנועת העין ולכן, מנעד התנועה מתקצר והשרירים הללו מתקצרים גם הם.
    ההרגל המומלץ: להזיז את גלגל העין לכל הכיוונים: למעלה, למטה, לצדדים. גם כשעובדים במחשב, מול המסך- מומלץ לעשות הפסקה קטנה ולעשות גלגולי עיניים.
  4. התעניינות בפרטים. רובינו מסתכלים על כל התמונה שאנחנו רואים בבת אחת ולא רואים פרטים. בעין נמצא רכיב שנקרא “מקולה” שהיא מרכז הראיה שלנו. המקולה מופעלת כאשר אנחנו מתמקדים בפרטים הקטנים. ולכן, השתדלו לשים לב לפרטים ולא רק לתמונה הכללית.

הרגלים למנוחה אקטיבית – מתיחה ממש כמו שעושים מתיחה לגוף אחרי ישיבה ממושכת או אחרי אימון כושר. כך גם העיניים זקוקות למתיחות.

  1. להסתכל ללא מאמץ. הרבה פעמים אנחנו מכווצים את העיניים ואת הפנים בכלל כדי למקד את הראיה. פעולה זו, אמנם מסייעת לראות באותו הרגע, אבל מאוד מזיקה לראייה. לכן, אם קשה לכם לראות- עצמו את העיניים, עסו אותם ותרפו את הפנים ודווקא ההרפיה היא זו שתסייע בשיפור הראייה.
  2. הסתכלות למרחק. רוב היום, רובינו מסתכלים קרוב. השרירים שמסביב לעדשת העין מתכוונים כדי שנראה מקרוב. כאשר אנחנו מסתכלים למרחק- השרירים מסביב לעדשת העין- בהרפיה. כמו כל שריר, גם השרירים של עדשת העין לא יכולים להיות כל הזמן מכווצים והם זקוקים להרפיה כדי להיות בריאים. לכן, הסתכלו למרחק כמה שיותר ולפחות 20 דקות ביום.
  3. גילוי הראייה ההיקפית. מדובר ביכולת לראות פרטים בצידי הראייה, גם כשאנחנו ממוקדים בצפייה בנקודה מסויימת. לדוגמא, תוך כדי קריאת מאמר זה, הרימו את הידיים לצידי הראש ונופפו אותן מבלי להסב אליהן את המבט. הצלחתם לראות את הידיים, למרות שהסתכלתם ישר למסך? זוהי ראייה היקפית.
    ההרגל המומלץ הוא לתרגל ראיה היקפית, לשים לב למה קורה מסביב למוקד הראיה. פיתוח הרגל זה מוריד את הלחץ מהעיניים.

הרגלים למנוחה פסיבית– ממש כמו שאדם צריך לנוח אחרי פעילות מאומצת, גם העיניים צריכות לנוח.
לעיניים מספיק 30-60 שניות כדי לנוח מנוחה פסיבית אפקטיבית.

  1. מצמוץ ועצימת עיניים. כאשר אנחנו לא ממצמצים מספיק ולא עוצמים עיניים- אנחנו יוצרים עומס ומאמץ. כל מה שנדרש כדי להפיג את העומס הזה זה למצמץ יותר ומידי כמה שעות לעצום את העיניים בהרפיה ולכסות את העיניים עם הידיים וזאת למשך 20 שניות בלבד.
  2. הסתגלות לחושך. במציאות שלנו כמעט ולא קיים מצב של חושך מוחלט. הימצאות בחושך מוחלט חשובה כדי שהאישון שלנו, שהוא שריר, יתרחב למקסימום האפשרי. במצב התרחבות כזה- האישון נמצא בהרפיה והרפיה זו נחוצה גם להתכווצות מקסימלית באור היום. כך מתחזקת הראייה גם בלילה וגם ביום. לכן ההמלצה היא לישון בחדר מוחשך לחלוטין ולפני ההירדמות תנסו להיות בעיניים פקוחות כ-5 דקות. כבר למחרת תרגישו שהראייה התחדדה.
  3. קור! העיניים זקוקות גם לחום וגם לקור. חום גורם להתרחבות וקור גורם להתכווצות. חום יש לנו כל הזמן (מהשמש, מכפות הידיים, מההסקה בחורף) אבל קור אין לנו. לכן מומלץ לשטוף פנים עם מים קרים ובניגוב לנגב את הפנים אבל לא את העיניים. כך העיניים נמצאות בסביבה קרה יותר זמן.

 

לסיכום, בעוד שפעולת הראייה אינה מצריכה מאיתנו מאמץ פעיל ואנחנו “פשוט רואים”- העיניים זקוקות לתשומת הלב שלנו ולאימון נכון כדי לתפקד באופן אופטימלי. עד ידי פיתוח ההרגלים שציינו כאן במאמר תעשו חסד עם העיניים שלכם- תחוו פחות עייפות וגם תשפרו את הראייה. בהצלחה!

מעוניינים להיצטרף לרשימת התפוצה שלנו ולהנות ממאמרים, טיפים, סרטונים ופעילויות בנושא בריאות?

היכנסו לעמוד הבית, השאירו לנו פרטים או הורידו את אחד המדריכים המעולים שלנו ונשתמע…

 

*נכתב באדיבות שחר רחמים, מייסד שיטת הנץ להסרת משקפיים בדרך טבעית: https://www.facebook.com/sahar.rahamim/

לצפייה בראיון שלם עם שחר רחמים וקבלת טיפים לראייה טובה יותר:

http://https://www.youtube.com/watch?v=Fl_27_BELGM&feature=youtu.be

x
סייען נגישות
הגדלת גופן
הקטנת גופן
גופן קריא
גווני אפור
גווני מונוכרום
איפוס צבעים
הקטנת תצוגה
הגדלת תצוגה
איפוס תצוגה

אתר מונגש

אנו רואים חשיבות עליונה בהנגשת אתר האינטרנט שלנו לאנשים עם מוגבלויות, וכך לאפשר לכלל האוכלוסיה להשתמש באתרנו בקלות ובנוחות. באתר זה בוצעו מגוון פעולות להנגשת האתר, הכוללות בין השאר התקנת רכיב נגישות ייעודי.

סייגי נגישות

למרות מאמצנו להנגיש את כלל הדפים באתר באופן מלא, יתכן ויתגלו חלקים באתר שאינם נגישים. במידה ואינם מסוגלים לגלוש באתר באופן אופטימלי, אנה צרו איתנו קשר

רכיב נגישות

באתר זה הותקן רכיב נגישות מתקדם, מבית all internet - בניית אתרים.רכיב זה מסייע בהנגשת האתר עבור אנשים בעלי מוגבלויות.